Representant

Ulf-Terje Nyheim Eliassen

7.kandidat

39 år fra Rypefjord
Samboer og to barn
Yrkesbakgrunn: Privat næringsliv, LO og prosjektledelse.

Næringsutvikling og nærmiljø er viktige områder å satse på, både i distrikt og by.
Sammen med næringsliv, engasjerte innbyggere og frivilligheten kan vi utvikle Hammerfest til det vi vil.

Ulf-Terje Nyheim Eliassen

Bli bedre kjent med Ulf-Terje Nyheim Eliassen:

Jeg ble medlem av Arbeiderpartiet tilbake i 2008. 

Partiets grunnverdier som frihet, likhet og solidaritet, der alle er likeverdig uavhengig av bakgrunn er fint som utgangspunkt når politikk skal formes. 

 Kulturen i Arbeiderpartiet for pragmatiske løsninger har passet meg fint. Det skal være høyt under taket, man må respektere og akseptere hverandres meninger.  I skjæringen av meningsutvekslinger og standpunkt dukker det gjerne opp gode løsninger som alle kan leve med. Når diskusjonene er tatt og man er blitt enige om ei retning, er det fint å kunne stå samlet som et forutsigbart parti.  

Min egen erfaring med kommunepolitikk og saker jeg har vært opptatt av er næring, miljø og tilrettelagte tilbud for familier. Min første sak etter valget i 2019 var ønsket om full søskenmoderasjon. Altså at en bare skulle trenge å betale for ett barn i barnehage, dette kom av personlig erfaring da vi fikk barn nummer to (Magni) i 2017. Den ekstra utgiften ble merkbar for en familie med moderat inntekt. I perioden jobbet Hammerfest Arbeiderparti aktivt med å få dette utredet, samtidig som vi påvirket partiet nasjonalt. Da vi fikk nyheten om at regjeringen og Arbeiderpartiet innførte gratis barnehage og SFO for 1.trinn i Finnmark og Nord-Troms var det et veldig godt eksempel på at politikk virker. Ikke minst at det er viktig å ha et partiapparat som har innflytelse nasjonalt. Mange viktig vedtak har stor betydning også for oss lokalt.  

Mer om meg: 

Jeg er tobarnsfar og samboer med Amanda. Oppvokst i Rypefjord, men bor nå i Hammerfest ved Storvannet. Gikk idrettslinja i Alta før jeg hadde ett år i militæret. Da jeg kom hjem til Hammerfest igjen jobbet jeg som vekter og ble aktiv tillitsvalgt i fagforbundet Norsk Arbeidsmandsforbund. Dette førte til at jeg ble valgt inn som ungdomssekretær i forbundet i 2010 og jobbet i Oslo frem til 2015. Det organiserte arbeidsliv, at unge skulle få kunnskap om rettigheter og plikter i arbeidslivet og arbeid mot hatprat var noe av det som engasjerte meg mest.

Da vi kom hjem igjen i 2015 hadde vi blitt foreldre til Andreas og vi måtte finne nye jobber. Da var man heldig å få jobb i Kvalsund kommune, først som prosjektleder for tilflytting og næringsutvikling, senere som kommunikasjons- og markedsføringskonsulent. 

Etter kommunesammenslåingen mellom Hammerfest og Kvalsund jobbet jeg litt som landbrukskonsulent, litt som servicekonsulent og nå som prosjektleder for etablering av verdensarvsenter for Struves meridianbue. Som per i dag har fått autorisasjon til drift i fem år :)

Parallelt med dette har jeg vært aktiv i forsvaret gjennom heimevernet, både i innsatsstyrke og områdestruktur. 

Det som interesserer meg på fritiden er og ta med ungene på tur gjennom alle årstider. Jeg synes det er viktig å benytte seg av de naturgitte forutsetningene vi har her i Finnmark. Vi har en unik tilgang til naturen som er en ressurs hele året. Jo mer jeg lærer om bruk av den, desto større blir trivselen og ønsket om å bo her.